Referentie Cap Gemini

De vraag

In een team van 22 medewerkers van Cap Gemini zijn veel veranderingen geweest. De leidinggevende wil in het team investeren om onder de huidige druk en sterke competitie meer grote contracten te verkopen bij bestaande en nieuwe klanten. Het doel van een teamsessie is het kijken naar de mens achter de medewerker, inzicht verkrijgen in het eigen gedrag en de consequenties ervan binnen het team. Op deze wijze worden de mensen dichterbij elkaar gebracht waardoor ook duidelijkheid en vertrouwen ontstaat en uiteindelijk ook meer “deals” worden gewonnen. Een ideale vraag voor een paardensessie.

De aanpak

Op basis van de vraag ontwikkelden we een eendaagse sessie met het paard als spiegel, die in 2013 in Abcoude plaatsvond. In de ochtend werkten we in teams, in de middag was er ruimte voor persoonlijke leerervaringen in individuele sessies. We sloten af met een reflectieronde onder het genot van een BBQ.

De ervaring

De verwachtingen waren niet hoog. Iemand zei bij binnenkomst “ik kan op dit moment aan een deal van 10 miljoen werken, maar we gaan paarden knuffelen”. De zuivere feedback van het paard tijdens de oefeningen bracht het team echter snel in een“flow” van experimenteren en reflecteren. Door elkaar mee te maken, werkelijk te zien en met elkaar bezig te zijn, zijn er die dag dingen tegen elkaar uitgesproken die voor die tijd niet mogelijk waren. Dit schiep duidelijkheid. De observaties en conclusies zijn vastgelegd in beeld en tekst en zijn verwerkt in een actielijst voor de komende tijd. Iedereen kon zich verbinden zich met de acties.