Over Paléo Paardencoaching

De missie van Paléo Paardencoaching is om de natuurlijke kracht van mensen aan te spreken en meer bewustzijn te creëren van eigen mogelijkheden. Vanuit het geloof dat een ervaring meer zegt dan duizend woorden faciliteer ik ontmoetingen tussen mens en paard. Oog in oog met zo’n zuiver en krachtig dier ontmoet je jezelf. De antwoorden op je ontwikkelvragen komen dan vanuit jezelf, in verbinding met je eigen verhaal, je eigen geschiedenis en je eigen plek.

Paléo Paardencoaching verzorgt trainingen met paarden voor teams en ten behoeve van leiderschapsontwikkeling onder de vlag van Bureau van Betekenis. Voor mensen die voor hun persoonlijke ontwikkeling sessies met paarden willen ervaren staan diverse workshops en dagen op de Agenda.


 

“The greatest act of courage is to be and own all that you are!”

 


Leonique als begeleider

Van huis uit ben ik organisatie-adviseur en jarenlang heb ik mij beziggehouden met verandermanagement in organisaties. Langzaam groeide mijn functie naar die van trainer. Door een persoonlijke confronterende ervaring met mijn paard Zorro, ontdekte ik de combinatie met het paard als spiegel en metafoor. De inzet van paarden was destijds nog zeer ongewoon en het werd mijn passie om de methodiek verder te ontwikkelen en in de markt te zetten.

De belangrijkste les die ik van Zorro heb geleerd is dat ik de ander pas stimuleer in zijn ontwikkeling als ik al mijn ideeën, intenties en bedoelingen loslaat. Als ik dat doe sta ik in mijn natuurlijke kracht om een veilige en open sfeer te creëren en vragen te stellen die ‘doorprikken’. Het paard is daarbij een gids, die loepzuiver en zonder enig oordeel weet aan te geven waar het om gaat.

Ik heet je van harte welkom om het zelf te ervaren!


Paléo Paardencoaching op RTL4:


Achtergrond & Opleiding

  • Bestuurskunde (drs.)
  • Organisatieadvies (opdrachten in organisatieontwikkeling,strategievorming en bedrijfsvoering)
  • Systemisch Werk, Systemisch Coachen, NLP en Transactionele Analyse
  • Systemische paardencoaching bij Bureau Wind
  • Opleiding tot paardencoach bij 3PK Kennishuis
  • Management Drives gecertificeerd partner

Het logo

Het brein zoekt naar vormen die het al kent. Dus waarschijnlijk zie je in het geheel van vormen de achtergrondfoto van het zwarte paard en, als je schakelt naar tussen de vormen van de achtergrond, de letters van Paléo. Het schakelen tussen perspectieven, het verbreden van de waarneming en aan het licht brengen van de achtergrond van patronen… dat is de kunst van paardencoaching.


Samenwerking

Sinds 2014 werk ik samen met Simone van Loon en Linda Verdiesen onder de vlag van Bureau van Betekenis. Gezamenlijk zetten we ons in voor een professionele inzet van trainingen met paarden binnen de zakelijke markt.

Ben je collega trainer of (paarden)coach? Ik werk graag samen, doe aan intervisie en denk mee over de toekomst van het vak.